В неділю, 8 листопада, на Рівненщині стартує обласний фестиваль театрального мистецтва «Палітра театральної осені». Проходитиме захід на сценічних майданчиках Острожчини та триватиме до 29 листопада.

Свій акторський талант під час фестивалю показуватимуть народні аматорські театри з усієї області. А це колективи з Рівне нського, Радивилівського, Корецького, Березнівського, Гощанського, Острозького районів та міста Рівне . Організаторами заходу є управління культури і туризму Рівне нської ОДА, обласний центр народної творчості та Острозька РДА.

«Острожчина є меккою театрального мистецтва на Рівне нщині . Саме там у 1939 році були створені перші театри. Аби продовжити традицію, у 2013 році було засновано цей фестиваль, який проводиться один раз на два роки, - розповіла начальник відділу управління культури і туризму ОДА Галина Ковальчук. – Тож цього року культурний захід проходитиме вдруге. І знову на Острожчині, адже саме там аматорські театри є кращими».

За словами організаторів, фестиваль проводиться з метою активізації роботи народних аматорських театрів, збагачення їх репертуару виставами національної класичної та сучасної драматургії, популяризації творчих надбань.

Програма фестивалю «Палітра театральної осені»