Ми родина Литвинець. Дуже любимо готувати, особливо різноманітну випічку. Нам завжди у цьому допомагає наша шестирічна донечка Анастасія. Вона не лише любить готувати, а ще й фільмувати сам процес на мобільний телефон. Представляємо Вашій увазі рецепт кейк попсів, які зараз дуже популярні, особливо, коли на дитячі дні народження формують, так звані, кенді бари (солодкі столи). До речі, ідею приготувати кейк попси наша малеча підгледіла на Youtube. Ми внесли в рецепт певні корективи і отримали смачнючі глазуровані кульки.

Кейк-попси

Інгредієнти (для 20 тістечок):

Бісквіт:

4 яйця

120 гр цукру

120 гр борошна

Крем:

250 гр вареного згущеного молока

120 гр вершкового масла

Для прикраси:

100 гр молочного шоколаду

100 гр білого шоколаду

100 гр чорного шоколаду (з високим вмістом какао) кондитерська посипка, шоколадні крихти, подрібнені горішкишпажки або палички

Спосіб приготування:

1. Яйця збиваємо з цукром міксером до збільшення маси в об’ємі в 3 рази. Додаємо борошно і продовжуємо збивати. Круглу або квадратну форму для випікання змащуємо маргарином і посипаємо борошном. Виливаємо тісто і випікаємо 25 хв при температурі 190 градусів.

2. Поки випікається бісквіт, можна приготувати крем. Для цього необхідно масло кімнатної температури збити з вареним згущеним молоком.

3. Готовий бісквіт охолоджуємо, подрібнюємо та добре вимішуємо з кремом. Даємо масі постояти 30 хв. Далі з отриманої маси вологими руками робимо кульки розміром з горіх і відправляємо їх у морозильну камеру на 30 хв.

4. Тим часом на водяній бані розтоплюємо наш шоколад (білий, молочний та темний). Виймаємо кульки з холодильника, палички для кейк попсів занурюємо у шоколад та вставляємо у кульки. І знову відправляємо кейк попси у холодильник на 20 хв, щоб шоколад застиг і наші кульки не падали з паличок.

5. Нарешті виймаємо кульки з холодильника і приступаємо до прикрашання. Занурюємо кожну кульку на паличці у шоколад та посипаємо кольоровою посипкою, шоколадними крихтами або горішками. Прикрашені кейк попси встановлюємо у вертикальному положенні до повного застигання глазурі.

Смачного частування:-)

pic