Працівники органів внутрішніх справ Рівненщини із 7 листопада працюватимуть у звичному режимі.

7 листопада 2015 року набуває чинності Закон України «Про національну поліцію». Відповідно до його норм до складу Національної поліції увійдуть підрозділи кримінальної та патрульної поліції, а також органи досудового розслідування, поліція охорони, спецполіція та поліція особливого призначення. Нова патрульна служба, яка згодом, як і в інших містах, діятиме у Рівному, є одним із нововведень, запропонованих концепцією реформування МВС.

За словами Міністра внутрішніх справ України Арсена Авакова, перехід із міліції в поліцію не буде автоматичним, а поступовим і триватиме близько півроку. Частину діючих співробітників міліції призначать тимчасово на посади в відповідних органах Національної поліції.

Працівники органів внутрішніх справ у Рівне нській області із 7 листопада 2015 року працюватимуть у звичному режимі. Спецлінія «102», як і завжди, прийматиме телефонні дзвінки від громадян про вчинені правопорушення та інші події цілодобово. На місце події виїжджатимуть слідчо-оперативні групи, співробітники ОВС патрулюватимуть вулиці та нестимуть службу за наглядом дорожнього руху.

Як повідомив Арсен Аваков, остаточне формування структури та особового складу Національної поліції відбудеться тільки після того, як всі міліціонери пройдуть атестацію. Ті, хто успішно її пройде, матиме право носити поліцейську форму і звання поліції, а також будуть призначені на відповідні посади в структурі Національної поліції.

Інофрмує СЗГ УМВС України в Рівне нській області