За словами директора Львівського регіонального центру оцінювання якості освіти Лариси Середяк, випускників наступного року чекатиме чимало відмінностей від тестування 2015 року. Передусім, без ЗНО з української мови та літератури не можна буде вступити до жодного ВНЗ України.

«Розпочнеться ЗНО 5 травня 2016 року і триватиме до 10 липня. Абітурієнти складатимуть 12 предметів – два з яких обов’язкові – українська мова та література, математика чи історія України на вибір. Кожен учасник ЗНО матиме змогу скласти тест, не більше як і з чотирьох предметів. Це дозволить подати до 15 заяв у ВНЗ на п’ять спеціальностей», - зазначила Лариса Середяк.

Результати ЗНО з української мови та літератури, математики чи історії України зараховуватимуться як результати ДПА. Крім цих двох предметів, ДПА буде і з іноземної мови, але у вигляді екзамену. Тестові матеріали, зазначають у Львівському регіональному центрі, будуть перекладені шістьма мовами нацменшин - кримськотатарською, молдовською, польською, російською, румунською, угорською.

Передуватиме основній сесії ЗНО, як і щороку, пробне тестування.

Реєструватись на участь у ньому можна буде вже у січні. Перший пробний тест відбудеться 2 квітня.

«Минулорічне ЗНО на Рівне нщині відбулось без порушень. А це означає, що усі чітко зрозуміли наскільки це важливе та відповідальне тестування. Кількість випускників 2016 року на Рівне нщині буде дещо меншою ніж торік – майже 8400. Але вже зараз і освітянам, і учням необхідно підготуватись до ЗНО як належить», зазначив начальник управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорй Таргонський.

Про це повідомили у прес-службі управління освіти і науки Рівне нської ОДА.