Бісквітний торт з безе.

Тісто

3 яйця 200 гр цукру 200 гр борошна ванілін

Збивати яйця з цукром протягом 20-30 хв. Потім в масу додаємо просіяне борошно з ваніліном. Збиваємо ще протягом 1 хвилину. Отриману масу виливаємо у форму для випічки. Випікаємо протягом 40 хвилин при температурі 180 ºС.

*(Безе

5 білків 2 ст. цукру

Щіпка лимонної кислоти. Білки збиваємо до густої піни. Поступово всипаємо у збиті білки цукор і лимонну кислоту. Масу збиваємо до утворення піків. Деко вистилаємо пергаментом. Викладаємо подрібнені горіхи, а поверху викладаємо білкову масу. Випікаємо при температурі 150-100 ºС протягом години до готовності.

Крем

200 гр молока 1 яйце 1 ст цукру 200 гр масла

Цукор змішуємо з яйцем і молоком, і ставимо на вогонь до закипання. Після чого охолоджуємо. Масло збиваємо, поступово вводимо у збиту масу яєчно-молочну суміш. Продовжуємо збивати до густої однорідної маси.

Ганаш

100 мл вершків 20-25% жирності 200 гр чорного шоколаду

Вершки ставимо на вогонь, нагріваємо майже до кипіння. У нагріті вершки поміщаємо подрібнені шоколадки і перемішуємо до однорідної маси.

Готовий бісквітний корж після охолодження розрізаємо на дві половинки. На нижню частину викладаємо частину крему. Потім викладаємо безе. На безе викладаємо другу половину бісквітного коржа. Бік торта обмазуємо кремом, а верх заливаємо приготовленим ганашем.

Оздобити торт можна за своїм смаком.

Всім смачного!