Гощанський районний суд визнав незаконним та скасував рішення Рясниківської сільської ради, яким вона забороняла релігійній громаді Української Православної церкви виготовляти землевпорядну документацію на земельну ділянку для обслуговування Свято-Покровського храму у с. Рясники.

Як повідомили на сайті Рівне нської єпархії УПЦ, міжконфесійну ворожнечу розпалив сільський голова Віталій Козак, котрий у березні 2015 року скликав схід села для того, щоб зініціювати перехід вірян УПЦ до Київського патріархату. Під час голосування більшість селян не підтримало дану ініціативу. Втім, пан Козак не заспокоївся, і вже у травні спробував знову на сході села переконати релігійну громаду УПЦ змінити конфесію.

Своєрідну помсту парафіянам Свято-Покровської церкви за те, що вони не підтримали його бачення, щодо віросповідання, чиновник заклав у рішення сільської ради, яким перешкодив релігійні громаді УПЦ с. Рясники набути права постійного користування земельною ділянкою.

17 вересня 2015 року релігійна громада УПЦ с. Рясники заключила договір із земельною компанією про виконання проектно-вишукувальних робіт на основі рішення сільради від 22 травня 2013 року «Про надання дозволу на складання проекту із землеустрою щодо виготовлення документів, які посвідчують право постійного користування на земельну ділянку для обслуговування Української Православної Церкви в с. Рясники». Проте роботу інженер-геодезист змушений був припинити через скасування даного рішення Рясниківською сільською радою, цю інформацію йому повідомили у телефонному режимі.

Дані факти змусили релігійну громаду УПЦ с. Рясники звернутись до секретаря сільради за поясненнями. Чиновниця надала копії вищевказаних документів сесії від 04 серпня 2015 року.

З огляду на це, релігійна громада УПЦ с. Рясники подала до суду з вимогою скасувати дані рішення.

Постановою від 20.10.2015 року Гощанського районного суду вимоги релігійної громади УПЦ с. Рясники задовільнили в повному обсязі.