У відділі мистецтв Рівненської обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться презентація книг "Незгасний творчості вогонь: штрихи до портрета Дмитра Тарасюка" (автор Д. Тарасюк) та "Дірка від кохання. Гумор та сатира" (М.Кривий).

1 листопада о 15 год. у відділі мистецтв Рівне нської обласної універсальної наукової бібліотеки відбудеться презентація книг:

Незгасний творчості вогонь: штрихи до портрета Дмитра Тарасюка / упоряд. М. В. Кривий. – Рівне . – 2015. – 155с. (Серія «Золоті імена Рівне нщини»).

Кривий М. Дірка від кохання. Гумор та сатира / М. Кривий. Рівне . – 2015р. – 334с.

Мета заходу: популяризація творчості журналістів рідного краю.

«Незгасний творчості вогонь» – це книга про життєвий і творчий шлях представника Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Рівне нській області, голови Рівне нської обласної організації національної спілки журналістів України, заслуженого журналіста України, уродженця села Жаврів Гощанського району Рівне нської області Дмитра Тарасюка.

До збірки включено бібліографію його основних творів, відгуки друзів, товаришів і колег Дмитра Володимировича, інтерв’ю та есе про нього.

Видання ілюстроване світлинами, які дають змогу краще пізнати неповторну особистість героя книги, відчути час, в якому починав свою трудову бібліографію й продовжує працювати понині Дмитро Тарасюк.

«Дірка від кохання» – це нова книга рівненського письменника Миколи Кривого. Вона містить гуморески, сатиричні мініатюри, епітафії, жартівливі тости, новітні частівки, байки та напівказки, іронізми, чимало з яких були надруковані в місцевих та загальнонаціональних виданнях. Крізь призму сміху, гумору, а часом і їдкої сатири автор дивиться довкола себе: на стосунки між чоловіком і дружиною, між батьками і дітьми, родичами і сусідами, змальовує комічні ситуації на відпочинку, у подорожах, в колективі, навіть у Верховній Раді. Персонажі його – невигадані, вони реальні, з ними читач зустрічається в повсякденному житті. Презентовані видання призначені для широкого кола читачів.

До уваги присутніх – книжкова виставка «Творчий доробок Миколи Кривого та Дмитра Тарасюка». Книги подаровані авторами Рівне нській обласній універсальній науковій бібліотеці як у друкованому так, і в електронному варіанті.

Під час презентації будуть перегорнуті сторінки про життєвий та творчий шлях Дмитра Володимировича Тарасюка та Миколи Васильовича Кривого. У виконанні гостей заходу прозвучать гуморески, байки, сатиричні мініатюри із нової книги Миколи Кривого «Дірка від кохання».

У заході візьмуть участь:

Михайло Савчак – голова Волинської обласної організації Національної спілки журналістів України;

Лимич Анна – голова Рівне нської обласної організації Національної спілки письменників України;

Хенрик Кошьчєльни – голова Міжнародної асоціації журналістів «4 влада»;

Дмитро Тарасюк – представник Національної ради України з питань телебачення і радіомовлення у Рівне нській області, заслужений журналіст України, голова Рівне нської обласної організації Національної спілки журналістів України;

Володимир Дроздюк – заступник Рівне нської обласної організації НСЖУ;

Микола Кривий – заслужений журналіст України, рівненський письменник, автор та упорядник книг;

Святослав Мельничук – народний артист України, доцент кафедри народних інструментів ІМ РДГУ;

Олексій Заворотній – заслужений артист України;

Галина Споденюк – ведуча, організатор заходу.

Про це повідомили у відділі маркетингу та наукової роботи Рівне нської ОУНБ