Близько десяти відновлених 100-міліметрових протитанкових гармат МТ-12 «Рапіра» Центральна артилерійська база озброєння, що на Рівненщині, передала до військових частин і підрозділів Збройних Сил України.

Військові ремонтники відремонтували ці артилерійські системи в найкоротші терміни та провели відповідні випробування бойовою стрільбою, аби пересвідчитися у безвідмовності гармат. Після цього їх погрузили на платформи і відправили до визначених військових частин. Командування Центральної артилерійської бази озброєння переконане, що «Рапіри» значно посилять обороноздатність протитанкових підрозділів та дозволять виконувати більший спектр бойових завдань.

- Намагаємося робити так, щоб техніка в цехах не затримувалася, а кожна відновлена одиниця відповідала визначеним стандартам. Визначально, що до ремонту цих гармат-гаубиць були залучені штатні розрахунки. Вони опанували як проводити обслуговування «Рапір» і зможуть проводити дрібний ремонт навіть в польових умовах. Водночас, ми працюємо самовіддано і якісно, адже розуміємо, що чим краще оснащені українські підрозділи, тим вірогідніше, що ворог відмовиться від своїх злочинних намірів та припинить збройні провокації проти України, - зазначив командир частини полковник Олександр Сварицевич.

Тим часом, в цехах Центральної артилерійської бази озброєння триває ремонт 152-міліметрових гармат-гаубиць Д-20. Нагадаємо, що це буксирувана артилерійська система з ручним заряджанням.

Про це повідомили на сайті Рівне нської облради з посиланням на Регіональний медіа-центр МО України (м.Львів)