Навряд чи в когось виникнуть сумніви в ефективності бігу. Адже пробіжка стала одним з найпоширеніших способів підтримувати своє тіло у формі. Щодня число тих, хто віддає перевагу саме бігу, збільшується. З приходом зими виникає питання, чи не шкодить пробіжка організму, коли на вулиці мінусова температура?

Найбільш оптимальним часом для пробіжок вважається ранок, коли повітря ще чисте та свіже, не просочене пилом і брудом. Бігаючи, ви зможете не тільки зміцнити м’язи і організм в цілому, але і вдосталь наситити його прохолодним ранковим повітрям. Це неодмінно піде вам на користь, і, вже через кілька днів, ви відчуєте, що стали щасливішими. Згідно досліджень, людина, що має вагу 70 кг, під час бігу в середньому темпі протягом 1 години спалює близько 700-750 ккал.

pic

Із настанням холодів любителям пробіжки доводиться переглянути свої бігові звички. І якщо дехто переносить свої тренування до спортивного залу, то є і ті, хто не збирається відмовлятися від пробіжок на свіжому повітрі. Однак перш ніж продовжувати такий спорт в холодну пору року, бажано проконсультуватися з лікарем.

pic

- Варто зазначити, що при хронічних захворюваннях дихальних шляхів та серцево-судинної системи бігати на морозі категорично забороняється.

- Для людини екстремальною є спека вище +30 та мороз нижче -25. Якщо на вулиці така погода, то краще утриматися від пробіжки. Адже навіть досвідчений бігун після бігу на сильному морозі може отримати серйозні обмороження і запалення легенів.

pic

- Біг з загартовуванням позитивно впливає на весь організм. Він знижує захворюваність, посилює здатності переносити різкі коливання температури, підвищує загальну працездатність і витривалість внаслідок чого, відбувається не тільки оздоровлення, а й омолодження організму та зміцнення імунітету.

- Ранкова пробіжка в холодну пору - це гарне тренування сили волі, виховання стійкості та цілеспрямованості.

pic

Головне будьте уважні, обережні, дослухайтесь до своїх відчуттів, спокійно відміняйте пробіжки у сильну непогоду чи при поганому самопочутті. Адже тільки в цьому випадку ваш організм отримає від зимового бігу тільки користь.