Пропри намагання винести бюлетені з дільниці, приховування вже заповнених бюлетенів та псування їх у кабінці для голосування Рівненщина обирала собі місцеву владу тихо і спокійно.

Обирати місцеву владу на Рівне нщині , на жаль, приходить традиційно менше виборців, аніж, скажімо на президентські чи парламентські вибори. Так і цьогоріч загальна явка по області ледь більша за 50 %. У Рівному і того менше.

Експерти пов'язують таку низьку явку виборців із... новим законом. Бо ж кандидатів виявилося багато, а інформації про них - мало. Та й на виборчих дільницях, як це традиційно було раніше, її не розвісиш.

Попри те, що народу скрізь було не багато, на всю область знайшлася дільниця, де голосувати і взагалі було нікому.

На решті дільниць, відзначають спостерігачі, ситуація була більш-менш спокійною упродовж дня. Хоча не обходилося і без порушень.

Значно більше уваги спостерігачі приділяли серйознішим порушенням, які також зафіксували.

Та незважаючи на всі зафіксовані порушення, вважати вибори на Рівне нщини недемократичними чи такими, що не відбулися не можна, каже Олексій Горецький.

Та, кажуть спостерігачі, важливо не як голосують, а як рахують. Виборчі комісії вже опрацьовують протоколи з дільниць. А Рівне нщина чекає оприлюднення остаточних результатів.