12 жовтня у місті Кузнецовськ спостерігачем Громадянської мережі ОПОРА було зафіксовано порушення щодо ведення передвиборної агітації, яка здійснювалась громадянкою Кулаєвою Галиною Петрівною, членом дільничної виборчої комісії № 560892.

Кулаєва Галина здійснювала передвиборну агітацію у наметі політичної партії «Громадська позиція».

Зокрема, жінка роздавала газету партії «Громадська позиція» та листівки кандидата на посаду Кузнецовського міського голови Басюка Ярослава Андрійовича.

Спостерігач ОПОРИ за участі заступника Кузніцовської міської виборчої комісії Найман Анна Сергіївни особисто повідомили Галині Кулієвій, що їй, як члену ДВК, агітувати заборонено. Пані Галина відповіла, що не знає чи є членом ДВК. Проте, за інформацією спостерігача ОПОРИ, яку надав голова дільничної виборчої комісії № 560892 Горовий Олександр, Галина Кулієва є членом відповідної комісії та була присутня на її першому засіданні.

Після попередження Кулаєва Галина покинула намет політичної партії «Громадська позиція».

ОПОРА нагадує, що згідно п.5 ч.1 ст.60 Закону «Про місцеві вибори», участь у передвиборній агітації забороняється членам виборчих комісій протягом строку повноважень відповідних виборчих комісій.

Дане порушення карається накладенням штрафу від 30 до 50 неоподаткованих мінімумів доходів громадян (стаття 212-10 Кодексу України про адміністративні правопорушення).

Про це повідомляє громадянська мережа ОПОРА.