День народження – найголовніше свято кожного року, і будь-якій дитині хочеться відзначити його в дружній компанії друзів, а не лише вдома з дорослими. У цій статті ми розповімо, як же організувати дитячий день народження в школі.

Перш за все, вам необхідно взнати правила проведення подібних заходів в шкільній установі. Швидше за все, всю програму поздоровлень доведеться встигнути під час великої перерви або, якщо керівник погодитися, то можна провести в класну годину.

Обов’язково заздалегідь порадьтеся з класним керівником і взнайте:

Чи можлива організація і проведення дитячих свят в школі. Чи дозволяється запрошення аніматорів. Чи можна використовувати музику та інші розваги для дітей. Чи можна накрити святковий стіл. Якщо так, то уточніть вимоги до меню : що можна, а чого не можна давати дітям в класі, можливо, у когось є специфічні дієтичні вимоги. Час і тривалість свята, місце проведення (клас, актовий зал, їдальня) заходу.

Сценарій для свята у школі



pic У випадку якщо класний керівник не заперечує проти запрошення аніматорів, необхідно точно зорієнтувати організаторів дитячих свят про тривалість шоу. Швидше за все, із-за браку часу доведеться зупинити свій вибір на короткій 15-20 хвилинній вітальній програмі.

Святковий стіл для свята у школі



pic

Якщо в програмі свята заплановані пригощання, заздалегідь продумайте святкове меню і звернете увагу на наступне:

Їсти дітворі доведеться досить швидко, оскільки свято не продовжуватиметься довго. Пригощання не повинні вимагати використання великої кількості столових наборів. У святковому меню у жодному випадку не повинно бути алергенних продуктів. Раціональним вибором стануть фрукти – яблука, банани, виноград, сухофрукти, а також вафлі, сухе печиво, батончики з сухофруктів. Пиття – соки з неалергенних фруктів. Обов’язково запасіться одноразовим посудом, великою кількістю сухих і вологих серветок. Після свята потрібно буде оперативно привести клас у робочий стан. Щоб уникнути конфліктів, одноразовий посуд, залишки пригощань, обгортки зберіть в пакети і винесіть з приміщення.

Прикрашаємо клас до свята



pic

Багато часу на прикрашення приміщення у вас не буде. Тому уникайте серпантину, хлопавок і інших подібних прикрас. Для святкової атмосфери досить буде зробити одну стінгазету з поздоровленнями.

Подарунки для іменинника



pic

Основну частину святкових дарунків іменинник отримає удома. Але якщо ви заздалегідь попередили класного керівника про свято і отримали дозвіл на його організацію, то, швидше за все, однокласники іменинника будуть попереджені про захід, і дитина отримає символічні дарунки і від них.