Усі вибухонебезпечні предмети часів Другої світової війни.

08 жовтня групою піротехнічних робіт обласного управління ДСНС було знешкоджено дві мінометні міни калібром 82 мм., 3 артилерійські снаряди калібром 76 мм. та 2 підривника, які цього ж дня було виявлено на присадибній ділянці села Посягва Гощанського району під час проведення земляних робіт місцевою жителькою.

Шановні громадяни! В разі виявлення підозрілого предмету, схожого на боєприпас, необхідно негайно сповістити про це найближче розташований орган виконавчої влади, наприклад сільську раду, дільничного міліціонера, пожежно-рятувальну службу ДСНС за телефоном «101».

При знаходженні вибухонебезпечного предмета категорично забороняється: брати його до рук, наносити по ньому удари, робити спроби розібрати або переносити з місця на місце, кидати у вогнище або розводити над ним полум’я, збирати та здавати як металобрухт.

Особливо слідкуйте за дітьми, попередьте їх, що на перший погляд, шматком простого заіржавілого металу, насправді може здатися вибухонебезпечний предмет, який несе в собі смертельну небезпеку.

Пам’ятайте, що краще попередити біду, ніж ліквідовувати її наслідки.

Про це повідомили на сайті ГУ ДСНС України у Рівне нській області.