Актори Рівненського театру ляльок привезли нагороду із Черкас, де взяли участь у ІІІ фестивалі «Мереживо казкове». Рівняни показали виставу «Дюймовочка», яка принесла їм перемогу у номінації «Кращий акторський дует». Її присудили Олені Ткачук та Ігорю Сторожуку.

- Наш виступ був запланований на останній день фестивалю, тож ми були у напрузі весь той час. Та це було не даремно, адже наш виступ був дуже вдалий. Ми грали виставу двічі: перший раз для дітей, другий – перед журі. Нашим колегам сподобалась сценографія «Дюймовочки», питали про її автора. А це робота художниці із Харкова Марини Кужелєвої, - розповів директор Рівне нського театру ляльок Володимир Данилюк.

Над постановкою працював білоруський режисер Дмитро Нуянзін, який поставив у нашому театрі вистави: «Людина з Ламанчі», «Буратіно», «Попелюшка», «Лелеченя і Опудало». Прем’єра «Дюймовочки» відбулась у 2013 році і здобута нагорода стала для неї першою.

- Враження від поїздки та фестивалю позитивні, нас добре прийняли, створили хороші умови. Повністю задоволений результатом нашого виступу, - поділився враженнями актор театру Ігор Сторожук, для якого ця нагорода стала першою в акторській кар’єрі.

Вже не одну перемогу на фестивалях здобула актриса Олена Ткачук, однак саме іменна нагорода із Черкас стала для неї першою.

- Програма фестивалю була цікава та насичена, - говорить Олена Ткачук. - Приїхали колективи із різних куточків України, які показали вистави різні за жанрами та постановками. Між колективами була дружня атмосфера.

Враховуючи господарів фестивалю, участь у ньому взяли дев’ять колективів: із Дніпропетровська, Житомира, Запоріжжя, Кіровограда, Львова, Полтави Рівного та Хмельницького.

Про це повідомила прес-служба театру.

pic

pic