У селі Степангород Володимирецького району, що на Рівненщині, на посаду сільського голови зареєстрували кандидата, який серед переліку необхідних документів, надав лише дві заяви, одну про згоду балотуватися, іншу про згоду оприлюднення біографічних відомостей. Інші необхідні документи кандидат приніс на наступний день.

30 вересня о 23:30 годині до Степангородської сільської виборчої комісії прийшов діючий сільський голова Іваненко Віталій Корнійович, щоб подати документи для реєстрації як кандидата на посаду сільського голови. Серед переліку документів, ним було написано лише дві заяви: одну про згоду балотуватися, іншу про згоду оприлюднення біографічних відомостей. Решту документів кандидат приніс до ТВК наступного ранку (автобіографія, декларація про майно, 4 фотографії).

Відповідно до ч. 2 ст. 43 ЗУ «Про місцеві вибори» подання документів до відповідної територіальної виборчої комісії для реєстрації кандидатів на посаду сільського, селищного, міського голови, старости закінчуються за 24 дні до дня голосування, тобто 30 вересня.

Окрім цього, у ч. 1 статті 40 Закону України «Про місцеві вибори» наведено перелік документів для реєстрації кандидата на посаду сільського, селищного, міського голови, старости. Для самовисуванця потрібно подати такі документи: заява про згоду балотуватися, заяву про згоду на оприлюднення біографічних відомостей, автобіографії, декларація про майно та доходи, 4 фотографії розміром 4 на 6 сантиметрів і документи про внесення грошової застави, атакож додається ксерокопія першої та другої сторінок паспорта та копії сторінок, де зазначаються відомості про місце проживання.

2 жовтня Степангородськасільська виборча комісіяприйняла рішення про реєстрацію кандидатів Іваненка Віталія, Наконечного Віталія та Стрілу Миколу на посаду сільського голови.

Того ж дня, до спостерігача Громадянської мережі ОПОРА звернувся один з кандидатів Наконечний Віталій, який зазначив, що одного з його опонентів комісія зареєструвала неправомірно. Представник ОПОРИ порадив кандидату звернутися із відповідною заявою до суду, проте кандидат відмовився, аргументуючи це великою вартістю застави, яка становить приблизно 400 гривень. Окрім цього, пан Віталій наголошував, щоб до суду зверталися саме представники ОПОРИ.

6 жовтня спостерігач ОПОРИ приїхав до Володимирецької районної виборчої комісії, де зустрів голову Степангородської сільської ВК Наконечну Ніну. Вона підтвердила, що Іваненко Віталій серед переліку документів подав тільки 2 заяви. На питання: «Чи був тиск з боку діючого сільського голови?», пані Ніна відмовилась відповідати.

Про це повідомляє громадянська мережа "ОПОРА".