У Рівного буде своя нова поліція. Від сьогодні у обласному центрі стартував набір молодих та амбітних людей, які хочуть зробити місто кращим та вберегти його від злочинності. В результаті Рівне отримає 200 нових поліцейських, які вже з наступного року патрулюватимуть місто.

Півтори сотні заяв за перші півтори години прийому документів від охочих служити у новій поліції Рівного. Юнаки та дівчата вишикувалися у довжелезну чергу. Презентувати нову поліцію у Рівне прибув голова патрульної поліції Києва Олександр Фацевич. За його словами, у Рівному працюватиме 21 екіпаж патрульної служби, що досить багато для нашого міста. І чим більше охочих подасть свої заяви на службу у поліції, тим кращим буде відбір.

За інформацією столичних поліцейських, рівень довіри до поліції у Києві зріс з 5 до 75 відсотків. Подібних результатів від нової патрульної служби очікує в Рівному і міський голова Володимир Хомко. Каже багато було зроблено свого часу для запровадження муніципальної міліції, але прийняття відповідної законодавчої бази загальмувалось у Верховній Раді. Втім Володимир Хомко вітає якнайшвидше створення Патрульної поліції, адже проблема підтримання правопорядку в місті давно назріла.

Навчання відібраних для служби поліцейських розпочнеться вже в середині грудня. А на початку наступного року нові поліцейські вийдуть на вулиці Рівного.