Рівняни дочекались початку набору до патрульної поліції у нашому місті. Серед претендентів стати полісменом - молоді дівчата та хлопці, учасники АТО, а також нинішні міліціонери.

Попереду на майбутніх поліцейських чекає тестування та навчання упродовж двох з половиною місяців. Під час другого етапу кандидати пройдуть тестування на загальний рівень знань, а також на психологічне та фізичне здоров'я.

Поки молодь активно подавала анкети, журналістам сайту Rivne1.tv вдалося поспілкуватися з претендентами у нову поліцію та дізнатися, які першочергові завдання претенденти ставлять перед собою.



pic Михайло, 21 рік

21-річний Михайло нині безробітний. Хлопець нещодавно прийшов з армії. Потім поїхав на схід боронити країну від ворогів. До того був на майдані. Каже, вирішив стати поліцейським із цікавості до професії, а ще це - хороший шанс отримати державну роботу.

- Шанси стати поліцейським мінімальні, але я не втрачаю духу. Тим більше професія мені близька по духу. Я військовий. Коли служив у Києві, служба була сутками, тому, те що працювати потрібно по 12-14 годин в день, мене зовсім не лякає, - розповідає хлопець.

Вікторії - 29 років. Дівчина працює медичною сестрою. Подати анкету вирішила із любові до міліції, так як Вікторії до вподоби військові професії. Каже, раніше мріяла стати військовим, але склалося так, що обрала професію медсестри.

- Піти у патрульну поліцію вирішила сама. Коли сказала батькам про своє рішення, то, чесно кажучи, вони були шоковані. Вирішила щось змінити у своєму житті. Медицина медициною, а нового щось хочеться. Та вже дуже подобається поліцейська форма, - усміхається дівчина.

Що плануєте зробити для цього?

- Збудувати щось нове. Якби у нас була поліцейська школа, я без сумніву пішла б туди навчатися, бо мені це подобається.



pic

Роман, 21 рік, студент

Студент Роман до пункту прийому заявок прийшов із самого ранку. Зізнається, довжелезна черга трохи налякала, але бажання стати поліцейським все ж сильніше. Цього року хлопець закінчив військову кафедру. Тому набуті знання планує використати і у новій професії.

- Подати анкету до патрульної поліції – рішення виключно моє. Батьки, друзі, дівчина тільки підтримали моє рішення і ставляться до цього позитивно. Вважаю, що нова поліція у місті приведе до кращих змін, так як саме молодь зуміє покращити нашу країну і вивести її на новий рівень, - коментує хлопець.



pic

Тетяна, рівнянка

Ще одна претендентка на нову поліцію - Тетяна. Дівчина активно займається професійною діяльністю та працює у міськвиконкомі у загальному відділі діловодом.

- Я прийшла сюди, щоб допомогти своєму місту працювати з людьми, реалізувати себе у цій спеціальності, тому що вважаю, що це моє. Я люблю спорт, люблю брати учать у громадській діяльності, допомагати людям.

На думку дівчини, людина, яка повинна стати поліцейським, має бути перш за все спортивною, вихованою та комунікабельною. Надалі Тетяна, аби пройти відбір у патрульну поліцію, планує працювати над собою.

Працювати у поліції, означає працювати із злочинцями. Як ви собі це уявляєте?

- Розумію, що не легко, але буду ставити їх на місце. Буду наводити порядок у місті, - каже дівчина.

Нагадаємо, прийом анкет до нової патрульної поліції триватиме до 27 жовтня. І вже у лютому наступного року на вулиці міста вийде нова патрульна поліція.