5 жовтня розпочалося виконання чергового етапу Мінських угод – відведення озброєння калібром менше 100 мм у Луганській області.

Зброя має знаходитись на відстань не менше 15 кілометрів від лінії розмежування. Українська сторона вже передала списки озброєння та військової техніки місії ОБСЄ.

«У рамках першого етапу, українські військові відведуть танки Т-64 та Т-72, протитанкові гармати Д-48 і Д-44 калібру 85 міліметрів та 82-мм міномети. У Донецькій області відведення зброї розпочнеться за 15 днів», – повідомив речник Адміністрації Президента України з питань АТО полковник Андрій Лисенко .

Перемир’я на сході України триває. «Вчора було зафіксовано одну ворожу провокацію – поблизу Гранітного на Маріупольському напрямку, де противник відкривав вогонь з гранатомета», – розповів полковник Лисенко. За минулу добу внаслідок бойових дій жоден український військововий не загинув і не був поранений.

«В Донецькій області наші прикордонники зафіксували політ 1 ворожого безпілотника», – повідомив речник АПУ з питань АТО.