Це перший заступник департаменту соцзахисту населення. Людину впіймали на хабарі у 50 тисяч гривень. Нагадаємо, у середині вересня на хабарі у 9 тисяч гривень затримали і керівника цього департаменту. У прокуратурі кажуть люди діяли спільно вже тривалий час. Отримували відсотки від директорів санаторіїв за надання путівок.

Першою на хабарі у 9 тисяч гривень зловили Ольгу Підкидач, директорку обласного департаменту соцзахисту. Гроші отримала від керівника санаторію за збільшення кількості путівок на оздоровлення осіб. Чиновницю усунули від виконання обов’язків на період слідства та взяли під домашній арешт. Нещодавно викрили і заступника жінки також на хабарі у 50 тисяч гривень. Подейкують отримав його Олексій Янчевський.

Окрім того, прокуратура встановила, що департамент відправляв на лікування за державний кошт людей, які не мали права на пільги.

Прокурори вже готуються оголосити підозру заступнику департаменту. Втім, від посади його не усуватимуть — днями чоловік написав заяву на звільнення, посилаючись на те, що досяг пенсійного віку. Але це не захищає від відповідальності. Якщо вину директорки департаменту та її заступника визнає суд, їм загрожує від 5 до 10 років позбавлення волі.