Піротехніки аварійно-рятувального загону спецпризначення ГУ ДСНС у Рівненській області обстежили 0,125 га території поблизу села Малий Жолудськ Володимирецького району

Під час перевірки на ділянці піротехніки виявили 11 мінометних мін калібром 82 мм та 2 артилерійських снаряди калібром 76 мм.

Нагадаємо, що в даному населеному пункті з 28 вересня рятувальниками проводяться роботи з приведення території, забрудненої боєприпасами та іншими вибухонебезпечними предметами у безпечний стан, очищення її від вибухонебезпечних предметів відповідно до "Обласної програми запобігання виникненню надзвичайних ситуацій техногенного і природного характеру та захисту населення і території у разі їх виникнення на 2013-2017 роки". Обстеженню підлягає територія площею 5 га.

Всього за цей час обстежено 0,25 га території та виявлено 23 мінометних мін калібром 82 мм, 1 артснаряд калібром 152 мм, 2 артилерійських снаряди калібром 76 мм часів Другої світової війни. Всі вибухонебезпечні предмети успішно знешкоджено. Роботи тривають.

Про це повідомили у прес-службі ГУ ДСНС у Рівне нській області