Страшне слово "хіміотерапія" стало відомо рівненському школяру не з книжок, а з власного досвіду. Захворювання зі ще страшнішою назвою - лімфогранулематоз - стало на заваді безтурботному життю 11-річного рівнянина Станіслава Шаха. Сім'я школяра змушена просити у небайдужих рівнян про допомогу у лікуванні єдиного сина.

Про хлопця написали на сайті благодійного фонду "Скарбниця Надії".

"Рівне нський п’ятикласник Станіслав Шах розпочав лікування лімфогранулематозу минулого тижня. Перше враження, яке справив на волонтерів Благодійного фонду "Скарбниця надії" цей хлопчак, це його недитяча серйозність. І справді, Стасу вже у грудні виповниться 11 років – дорослий хлопчик. Він вже розуміє, що захворювання, з яким йому доведеться боротись, важке. Він намагається зрозуміти, як лікують цю хворобу, що ж буде з ним відбуватись? Цілком зрозумілі питання виникають у хлопчика. Стас вже прагне бути «на рівних» разом з дорослими аби подолати хворобу.

Стас – єдина дитина у батьків. Як будь-який хлопець його віку навчається в школі. Вільний час проводить разом з друзями, грає з ними у футбол, настільні ігри. У Станіслава є захоплення – інтелектуальні ігри. Свої здібності Станіслав проявляє та розвиває у гуртку "Шахи-шашки" в клубі "Мерідіан". А ще хлопець полюбляє природу. Вдома у нього є домашні улюбленці: акваріумні рибки та равлики, черепаха та папуга. Серед захоплень хлопчака: історичні та пригодницькі фільми та документальні стрічки про природу.

Зараз хлопцю розпочато хіміотерапію. Одним з препаратів хімії є Натулан, який відсутній в аптеках. На початок лікування Стаса цими ліками його забезпечила РОЧБО "Серце дітям України". Також вже призначено і іншу хімію. Це ще два препарати:
Доксорубіцин 50 мг – 1 фл.
Вінкрістін 2 мг – 1 фл.

Вже за кілька днів ці препарати необхідно буде вводити. Нам терміново необхідно зібрати 1000 гривень. Сума, на перший погляд, невелика. Але в родині працює лише тато. А найближчим часом родині будуть необхідні кошти на обстеження сина, яке проводиться для контролю лікування. За кілька місяців обстежень і лікування у різних лікарів, поки не було встановлено діагноз, родина витратила фінансові заощадження. Тому навіть кілька гривень вашої пожертви допоможуть Стасу боротись з хворобою. Допоможіть, будь ласка!

Координатор Юлія Кутик 097 93 80 754.

Реквізити для надання допомоги:
УКРСИББАНК
БФ “Скарбниця Надії”
ЄДРПОУ 37685693
р/р 26009336789200
АТ “УкрСиббанк”
МФО 351005
Призначення платежу – добровільна пожертва для Шаха Станіслава

КАРТКА ПРИВАТБАНК
5169 3305 0192 5611, картка відкрита на голову фонду Кутик Юлію Миколаївну та прив`язана до поточного рахунку фонду
Призначення платежу – добровільна пожертва для Шаха Станіслава

ПРИВАТБАНК
БФ “Скарбниця Надії”
ЄДРПОУ 37685693
р/р 26007054713460
КБ “ПриватБанк”
МФО 333391
Призначення платежу – добровільна пожертва для Шаха Станіслава

pic

pic