Завтра, у середу, 30 вересня 2015 р., о 14:30 у Рівненському міському суді (вул. Шкільна, 1) відбудеться судове засідання про надання статусу безвісти зниклого "майданцівцю" з Рівного Івану Бондарцю, 1990 року народження.

Нагадаємо, Іван Бондарець зник у Криму ще навесні 2014 року під час окупації Криму, перебуваючи в Сімферополі разом зі своїм побратимом з Рівного Валерієм Кащуком, 1985 року народження, який також востаннє виходив на зв'язок зі своєю сестрою 7 березня о 7:30 ранку, щоб повідомити що вони разом із Бондарцем у Сімферополі.

Про місцеперебування цих людей нічого невідомо з 7 березня, відколи вони приїхали до Сімферополя. Івана не знайшли й досі. Ймовірно його вже немає в живих. Дружина Антоніна зараз самотужки виховує малу дитину. Наразі просить суд надати чоловікові статус безвісти зниклою.

Довідково. Відповідно до ст. 43 Цивільного кодексу України (надалі — ЦКУ ) фізична особа може бути визнана судом безвісти зниклою, якщо протягом одного року в місці її постійного проживання (тобто за місцем реєстрації) немає відомостей про місце її перебування.

За неможливості встановити день отримання останніх відомостей про місце перебування особи початком її відсутності вважається перше число місяця, наступного за тим, в якому були отримані такі відомості, а за неможливості встановити цей місяць — перше січня наступного року.

Про це повідомили у відділі інформаційно-аналітичного забезпечення виконавчого комітету Рівне нської міської ради