Державна податкова інспекція у м. Рівному звертає увагу платників рентної плати за користування надрами для видобування корисних копалин щодо правильності заповнення податкової звітності з названого платежу.

На даний час діючою є форма Податкового розрахунку з плати за користування надрами для видобування корисних копалин, затвердженого Наказом Міністерства фінансів України від 17.09.2012 року № 1000.

Податкова декларація з рентної плати подається її платником починаючи з календарного кварталу, що настає за кварталом, у якому такий платник отримав спеціальний дозвіл. Платник рентної плати самостійно обчислює суму податкових зобов’язань та подає до відповідного контролюючого органу податкову декларацію, яка містить додатки за місцезнаходженням ділянки надр, з якої видобуті корисні копалини, у разі розміщення такої ділянки надр у межах території України протягом 40 днів після закінчення звітного кварталу. Граничним терміном подання такої декларації за IІІ квартал 2015 р. є 9 листопада 2015 р.

Про це повідомили у прес-службі ДПІ у м. Рівному.