На «Гогольфесті» пройшла церемонія нагород програми «Кіногляд СУК: On/Off». Про підсумки ((http://www.telekritika.ua/kontent/2015-09-26/111617)(«Телекритику»)) поінформували представники громадської організації «Сучасне українське кіно».

Участь у цьогорічному "Гогольфесті" взяла і кінострічка рівненської режисерки Христини Сиволап. Нагадаємо, короткометражний фільм оцінили і за кордоном - на Міжнародному конкурсі Trieste Film Festival, який проходив в Італії.

Найкращий сучасний український короткометражний ігровий фільм - «Давай не сьогодні» Христини Сиволап, пише "Телекритика".

Переможці в інших номінаціях:

Найкращий сучасний український короткометражний неігровий фільм - «Панорама» Юрія Шилова.

Найкращий сучасний український короткометражний анімаційний фільм - «Острів» Нікіти Тимощука.

Найкращий сучасний український відеоарт - «Вєра. Надєжда. Любовь» Миколи Носка.

Додатковою відзнакою за сценарій фестивалем сценарної майстерності «Кіноскрипт» нагороджено стрічку «Одкровення» Павла Острікова.

Сертифікат за найкращу операторську роботу здобув Ілля Єгоров за фільм «У Манчестері йшов дощ».

Кінофестиваль Docudays UA віддав лаври - спеціальний диплом - короткометражній стрічці «Панорама» Юрія Шилова, а Національна спілка кінематографістів - фільму «Мішень» Романа Попадька. Авторам було вручено «хлопушку». Також їх запросили вступити до НСКУ.

Як повідомляла «Телекритика», кінофестиваль «Молодість» визначив власних переможців. Це документальний фільм «Останнє літо» авторства Андраніка Берберяна та Алі Хмайдуша та анімаційний фільм «Я купив велосипед» Нікіти Лиськова. Обидва фільми будуть представлені у конкурсній програмі кінофестивалю.

Сертифікатом на фотосесію було відзначено найкращу акторську роботу Вероніки Ігнатенко (роль у фільмі «Кончєний» Маргарити Кузьміної).

Три фільми отримали сертифікати на знижку на послуги кінофестивальної дистрибуції. Це документальні стрічки «Останнє літо» Андраніка Берберяна та Алі Хмайдуша й «Шість поверхів» Олександра Навроцького та ігровий фільм Катерини Горностай «Віддалік». Головний приз - сертифікат на безкоштовну подачу фільму на 10 міжнародних кінофествалів - отримала дипломна робота Соломії Томащук «Бідні люди». Приз Pro Video здобули автори кліпа La robe rouge.

Нагадаємо, кінопрограму на «Гогольфесті» започатковано вперше. «Кіногляд СУК: On/Off» - спільний проект форуму та громадської організації СУК. Переможців конкурсної програми (On) обрали глядачі шляхом голосування. Вони й визначили переможців. За задумом організаторів, нагороди так чи інакше мають допомогти режисерам обраних фільмів у створенні їхньої наступної роботи. Так, обраний GimCam Laboratory з поміж усіх учасників оберрав найкращу стрічку з точки зору операторської роботи. Переможець-оператор отримає сертифікат на технічне забезпечення дванадцятигодинної зміни. Серед наданої техніки: три осьові стабілізатори, операторські крани і slow-motion камери. Компанія кінофестивальної дистрибуції «Letter To Fest» вручає сертифікат на безкоштовну подачу фільму на 10 міжнародних кінофестивалів. Також партнер дарує переможцям в усіх категоріях сертифікат-знижку 10% на послуги кінофестивальної дистриб'юції. Фотограф Анна Гольцберг нагороджує переможеця-актора сертифікатом на професійну фотозйомку акторського портфоліо. Продакшн студія ProVideo з поміж учасників категорії «музичне відео» відзначає переможеця сертифікатом на десятигодинну зйомку у повністю укомплектованому павільйоні ProVideo. Особливість павільйону - зйомки виконуються на iPhone 6/6s, можливість здійснювати онлайн-трансляцію. Нагадаємо, «Гогольфест» розпочав роботу 17-го вересня та завершує 27-го.