Наступний етап у підготовці до нашого весілля - вибрати професійного ведучого. Якщо ви вважаєте "тамада" на святі - це тільки зайві витрати, то можете відмовитись від його послуг. З власних спостережень можу запевнити - без ведучого весілля може бути сумним та нецікавим.

Якщо ви хочете яскраве, веселе та незабутнє весілля, то варто замовити професійного ведучого. Окрім цього вам не доведеться хвилюватися, чи комфортно почувають себе гості і чи не хочуть вони якнайшвидше піти із вашого свята.

Наша "подорож" вибору ведучого розпочалася із пошуків в інтернеті. Кожен сайт представляє свого ведучого якнайкраще: професійний, комунікабельний, веселий, цікавий, запальний... Складається таке враження, що вони змагаються між собою не професійними якостями, а тим, у кого краща реклама. Тому потрібно зустрітися особисто і обговорити всі деталі. Звісно, можна зустрічатися із багатьма "розрекламованими" ведучими, проте це не означає, що серед них буде той, який вам підходить. Начитавшись реклами, ми зрозуміли, що такий пошук - не для нас.

Вирішили піти перевіреним способом - розпитати у знайомих та опиратися на власний досвід відвідин весіль. Так, як у нас багато друзів та знайомих, які вже відгуляли своє весілля, це дало нам змогу порадитись із ними. Окрім того, ми й самі були на тих весіллях і бачили роботу того чи іншого ведучого. Пошуки тривали близько місяця. Чесно кажучи, зневірилась у тому, що можна знайти хорошого та комунікабельного тамаду. Один - занадто нудний, нецікаві конкурси та й сценарій 10-річної давності, другий - занадто вульгарний, третій - розмовляє суржиком (можливо, для когось це не важливо, проте для мене це одне із головного), а про третього взагалі мовчу... Мені пощастило з майбутньою свекрухою, яка допомогла знайти найкращого ведучого, який підходить мені за всіма моїми критеріями відбору. Дякую їй за це.

Втім, якщо у вас бракує часу, щоб самостійно вибирати тамаду, то можете скористатися послугами шлюбних агентств. Тільки поясніть, що хочете бачити на своєму весіллі, а вони все зроблять на високому рівні. У їхніх інтересах запропонувати найкращого з кращих, щоб зміцнити свою репутацію.Тому співпрацюють тільки із справжніми професіоналами і відповідають за виконану роботу ведучого. Та варто пам'ятати - це влетить у копійку.

Як зрозуміти, що це той самий ведучий, який вам потрібний? Ось критерії, на які ми орієнтувалися при виборі ведучого свята:

- приємна зовнішність;

- позитивний настрій (звісно ведучий має викликати не страх і співчуття, а нормальну реакцію);

- нормативне мовлення та гарно поставлена дикція (ввічливе звертання до гостей, відсутність ненормативної лексики );

- прагнення до самовдосконалення (на мою думку, кожен майстер своєї справи повинен прагнути кращого та постійно розвиватися);

- ціна;

- досвід (я вважаю, що досвід відіграє важливу роль у якості проведення весілля).

Зустрічалися з ведучою біля 5 разів, адже постійно виникають якісь нові ідеї, які хочеться реалізувати. Ще від початку ми знали, що хочемо весілля не у стилі КВК, а все стримано та витончено. Тому наше весілля, думаю, буде відрізнятися від інших суттєво.