У смт Рокитне 22 вересня мобільна оперативна група у складі працівників роти міліції громадської безпеки особливого призначення, ДАІ, СБУ, фіскальної служби затримала автомобіль "Джип Ліберті", в якому знаходилися десять поліетиленових пакетів, наповнених камінням бурого кольору, зовні схожого на бурштин-сирець. Загальна вага його становить 131 кілограм, а орієнтовна вартість — понад два мільйони гривень.

Позашляховиком керував 47-річний житель Волинської області, посвідчення водія у якого було відсутнє, а реєстраційні документи на транспортний засіб викликали підозру у правоохоронців. Після перевірки авто за базами даних з’ясувалося, що "Джип Ліберті" у червні цьогоріч ввезений на територію України із порушенням митного законодавства, а номерні знаки належать іншому транспортному засобу.

Під час огляду авто правоохоронці, крім бурштину-сирцю, виявили рушницю "Форт 207", травматичний пістолет, п'ятнадцять і сім патронів до них відповідно.



pic

Відомості за цим фактом внесені до Єдиного реєстру досудових розслідувань та відкрито кримінальне провадження за статтею 198 Кримінального кодексу України (придбання, зберігання або збут майна, завідомо здобутого злочинним шляхом). Каміння бурштину-сирцю відправлено на експертизу, зброю вилучено, а автомобіль доставлено на територію Рокитнівського РВ УМВС. Триває досудове розслідування.

Про це повідомила прес-служба СЗГ УМВС України в Рівне нській області

pic

pic

pic