Часто ми не звертаємо увагу на таку дрібницю, як колір олівця чи фломастера, яким ваша дитина малює найчастіше. А дарма, адже за допомогою всього лиш цієї інформації можна більше дізнатися про психологічний стан вашого малюка.

ЖОВТИЙ
Жовтий колір, на думку психологів, вибирають творчі дітки, діти-мрійники. Таким дітям нерідко більше подобається грати з гілочками, камінням, ганчірочками і піском, ніж з дорогими іграшками. Ці діти найбільші мрійники, здатність мріяти вони не втрачають і в дорослому житті.

ПОМАРАНЧЕВИЙ
Помаранчевий колір найчастіше вибирають легкозбудливі малюки. Такі дітки веселяться, пустують і кричать завжди, скрізь і без всякої причини. Дуже часто помаранчевий стає улюбленим кольором гіперактивних діток, а також дітей, які страждають синдромом дефіциту уваги.

РОЖЕВИЙ
Рожевими і світло-бузковими фарбами люблять малювати боязкі дітки. Такі діти потребують постійної підтримки, для них дуже важлива думка оточуючих.

БЛАКИТНИЙ
А от голубі відтінки для своїх малюнків вибирають безтурботні діти. Не дарма блакитний колір часто переважає в літніх малюнках дітей, які були зроблені на шкільних канікулах, коли у дитини багато вільного часу і мало обов'язків.

ЧЕРВОНИЙ
Цей колір люблять відкриті й активні діти. Вони дуже енергійні, напористі, часто ламають іграшки. До речі, цікавий факт - дуже багато успішних політиків в дитинстві полюбляли червоний і жовтий кольори. Можливо, ви виховуєте майбутнього президента. Взагалі червоний - це колір життя, енергії та здоров'я. Дуже навіть непоганий вибір!

СИНІЙ
А ось синій колір вибирають дітки спокійні, врівноважені. Такі діти більше люблять читати книжки, ніж грати в галасливі ігри. Діти, в малюнках яких переважає синій колір, не завжди тихоні. Іноді й активна енергійна дитина раптом починає малювати сині картинки. На думку психологів, це говорить про те, що в даний момент дитина просто потребує спокою, можливо, вона просто втомилася від гучних ігор.

ЗЕЛЕНИЙ
Якщо в малюнках дитини переважає зелений, і особливо темно-зелений колір, це повинно трохи насторожити батьків, оскільки, на думку психологів, зелений вибирають дітки, яким не вистачає турботи і уваги. Навіть якщо вам здається, що ви приділяєте своїй дитині достатньо уваги, спробуйте проводити з нею більше часу. Розвивайте в дитині відкритість до навколишнього світу, щоб ваш малюк не став замкнутим. Синьо-зелені тони вибирають діти, які перебувають у напрузі. Можливо, дитина недавно просто перенесла стрес або, може бути, батьки занадто суворі до малюка і вимагають забагато - якихось досягнень у спорті або ж відмінного навчання. До речі, якщо говорити про дорослих, а не про дітей, то синьо-зелені кольори частіше вибирають чиновники і люди на адміністративних відповідальних посадах. Можливо, і на вашій дитині лежить занадто багато відповідальності. Надайте малюкові більше свободи, заохочуйте в ньому прояв ініціативи, частіше хваліть, і ваша дитина почне малювати яскраві сонячні картинки!

ФІОЛЕТОВИЙ
Фіолетовий колір рідко подобається дітям молодшого віку. За спостереженням психологів, цей колір частіше вибирають діти шкільного віку. Діти, які віддають перевагу фіолетовим відтінкам, чутливі і ранимі. У них дуже багатий внутрішній світ.

СІРИЙ
Сірий колір часто вибирають замкнуті, тихі дітки. Таких дітей необхідно підтримувати у всіх починаннях. Приділяйте дитині побільше уваги, і її малюнки стануть яскравими та різнобарвними.

КОРИЧНЕВИЙ
Коричневий колір, на думку психологів, люблять діти, які живуть у своєму власному вигаданому світі. Якщо раніше дитина полюбляла інші кольори і раптом перейшла на коричневий, це може говорити про психологічні труднощі або ж нещодавно перенесене захворювання, стрес чи проблеми в сім'ї.

ЧОРНИЙ
Варто насторожитися, якщо ваша дитина використовує для малювання виключно чорний колір. Чорний - колір загрози. Він говорить про те, що дитина перебуває в стані стресу. Однак не варто турбуватися, якщо дитина починає малюнок з чорного кольору, а потім додає фарб, використовуючи інші - яскраві кольори і відтінки. Це говорить лише про те, що він - гармонійно розвинена особистість.