Через це промисловий гігант втрачає дохід та не має змоги розрахуватися з іноземними постачальниками.

Працівники Рівне нського льонокомбінату цього понеділка вирушили не на робочі місця, а до облдержадміністрації. Текстильники змушені страйкувати, бо інакше їх чути не хочуть. Національний банк України понад два тижні не дає підприємству придбати валюту, щоб розрахуватися з іноземними постачальниками обладнання.

Під стінами облдержадміністрації «льонокомбінатівці» викликають її керівника. Хоч і не одразу, Віталій Чугунніков таки виходить до трудового колективу підприємства. Вислуховує вимоги людей та приймає звернення до Президента України. Обіцяє звернення передати, ще й підкріпити власними аргументами. А проблему Льонокомбінату вирішувати почав ще до страйку, тож нині представник Нацбанку в області може прозвітувати.

Між тим, заступник директора Рівне нського льонокомбінату Галина Коробка каже, приводу для радості особливо не бачить. Революція минула, а боротися зі свавіллям посадовців доводиться і надалі. Замість того, щоб працювати, виробничники мусять страйкувати. Але інших аргументів чиновники чомусь не чують.

Льонокомбінатівці кажуть: зупинятися зарано. Вони вимагають притягнути до відповідальності посадових осіб Нацбанку, винних у збитках підприємства, і обіцяють цього добитися. Посприяти обіцяв і Віталій Чугунніков. Не дає текстильникам розслабитися і Рівне нська митниця, за попередньою інформацією там готують нові перепони для швейцарського обладнання, якого так очікують на підприємстві. Тож трудовий колектив певен: прапори складати зарано і готовий знову вийти на захист своїх інтересів.