Багато людей задаються питанням, чи корисні гриби? З давніх часів людство вживає їх в їжу. Наявність у грибах значної кількості білків дозволило називати цей продукт рослинним м’ясом. Білок є надзвичайно необхідним елементом для щоденного вживання людиною. Крім того, користь грибів полягає і в достатньому вмісті необхідних людині вітамінів, наприклад, В1, С, В 2, D та інших. Чим ще корисні гриби для людини? Їх цінність полягає у наявності таких елементів, як калій, фосфор, мідь, марганець, а також цинк. Таким чином, користь грибів надзвичайно значна і дає право називати їх одним із самих корисних і необхідних продуктів у раціоні.

Чим же корисні гриби гливи

Корисні властивості глив як грибів проявляються в тому, що вони насичені цінними мікроелементами, ненасиченими амінокислотами, що входять до складу білків (аланін, фенілаланін, лізин), вітамінами, а також іншими біологічно корисними речовинами — йод, натрій, кальцій, магній та інші. Користь грибів глив полягає в тому, що вони дозволяють знизити рівень холестерину, знижують небезпеку прояви атеросклерозу. Вуглеводи, на які багаті дані гриби, нормалізує діяльність кишечника, сприяє виведенню небезпечних, шкідливих токсичних речовин. Гриби гливи не містять шкоди, а приносять тільки користь.

pic

Користь печериць

Як і будь-які гриби, вони насичені білками. Крім цього печериці містять близько 90% води, цінні мінеральні речовини, а також амінокислоти (цистин, метіонін, валін та інші), які беруть участь у синтезі і відновлення тканин людського тіла, і широкий набір вітамінів (PP, E, D, B, залізо, фосфор, цинк, калій і інші). Вони можуть використовуватися як альтернатива рибних продуктів за наявності фосфору. Невеликий вміст натрію дає можливість вживати їх у безсольових дієтах. Корисні властивості грибів шампіньйонів полягають у відсутності жирів, а також цукру. Неоціненна користь від білих грибів

Надзвичайно корисний білий гриб

У ньому міститься досить багато рибофлавіну, більше ніж у будь-яких інших видах грибів. Саме ця речовина відповідає за працездатність щитовидної залози, волосся, нігтів, в цілому всього організму людини. Корисні властивості білих грибів віднесені до грибів елітної, першої категорії, тобто білі гриби засвоюються краще за інших.

pic

Корисні властивості грибів рижиків і лисичок

Лисички і рижики схожі, але все ж належать до різних грибів. Рижики містять досить багато вітаміну А, інших мікроелементів, корисних речовин. Але ці гриби можуть принести не тільки користь, але і шкоду. Їх не варто їсти людям, яким видалили жовчний міхур, так як гриби погано перетравлюються. Корисні властивості лисичок такі ж, як і інших грибів. При цьому їх можна використовувати для лікування ожиріння, поліпшення зору.

Користь грибів шиітаке

Шиітаке — азіатські гриби, користь яких відома ще з давнини. Його вживали в їжу китайські і японські імператори. Вважалося, що корисні властивості шиітаке продовжують молодість і рятують від хвороб. Шиітаке містять вітаміни, корисні амінокислоти, клітковину. Користь грибів шиітаке полягає у підвищенні чоловічої потенції. Його вживають при вірусних захворюваннях, депресії, стресу, шкірних захворюваннях.

pic

Джерело : (http://poradumo.com.ua)