У палаці Любомирських презентовано книгу «Дубно – зоря століть».

У палаці Любомирських Державного історико-культурного заповідника м.Дубно відбулась презентація нової книги рівненського письменника Віктора Мазаного «Дубно – зоря століть», приурочена 915-ій річниці міста.

– У книзі показано окремі знакові фрагменти історії та контексти майже тисячолітнього існування княжого граду на волинській землі. Йдеться і про подвижництво засновників та будівничих міста князів Острозьких, для яких воно було головною резиденцією, і про такі уславлені постаті як Іван Вишенський, Іван Мазепа, Оноре де Бальзак, Тадеуш Чацький, Микола Лисенко, Улас Самчук тощо, котрі тут звершували змісти свого життя, – розповідають у Державному історико-культурному заповіднику м.Дубно.

Видання проілюстровано світлинами автора та члена спілки фотохудожників України, рівнянина Анатолія Похилюка.

Окремі розповіді книги, побудовані як монологи від першої особи, присвячені почесним громадянам міста Дубно – Героям України Борису Возницькому, Володимиру Козявкіну, лауреату Національної премії України імені Тараса Шевченка, академіку Миколі Жулинському.

Під час презентації до уваги запрошених було представлено театралізоване дійство за участю князя Острозького та княжної Беати.

Про це повідомили на сайті Рівне нської обласної ради.