Начальник Державної екологічної інспекції в Рівненській області Петро Колодич у мережі Фейсбук звернувся до мешканців Рівненщини не спалювати суху траву, щоб не створювати небезпечний ситуацій.

"Закликаємо мешканців краю не спалювати стерень та суху траву. Наголошуємо, що спалювання залишків сухої рослинності завдаєте шкоди здоров'ю людей й незворотній втраті довкіллю. Вогонь руйнує не тільки родючий шар ґрунту, а й знищує усе живе на своєму шляху. Особливо небезпечне таке господарювання в ці спекотні й бездощові дні, коли ризик виникнення лісових пожеж, займання торф'яників зростає в рази.

Підтвердженням цього є посилення задимленості 27 серпня в Костопільському районі, зокрема, і в райцентрі. Фахівцями Державної екологічної інспекції в Рівне нській області встановлено, що причиною цього стало саме загоряння сухої рослинності та торфу на території Рівне нського полігону. Напередодні, 26 серпня, було виявлено загоряння торфу на землях запасу Пісківської сільської ради цього ж району.

Вкотре нагадую, що чинне законодавство визначає покарання за самовільне випалювання стерні, луків і пасовищ. Згідно зі статтею 77-1 Кодексу України про адміністративні правопорушення винуватців очікують штрафні санкції в розмірі від 170 грн. до майже 1200 грн".

Закликаємо мешканців краю не спалювати стерень та суху траву. Наголошуємо, що спалювання залишків сухої рослинності завд...

Posted by Петро Колодич on 28 серпня 2015 р.