Лише за цей тиждень трапилося три дорожньо-транспортні пригоди за участю дітей.

Працівники Державтоінспекції Рівне нщини звертають увагу, передусім дорослих, на складну ситуацію з дитячим дорожньо-транспортним травматизмом, яка останнім часом спостерігається на території області.

Інспектори ДАІ б’ють на сполох, адже добові зведення інформують про щоденні дорожньо-транспортні пригоди, у яких гинуть і травмуються люди. Особливого занепокоєння викликають повідомлення про неповнолітніх, які все частіше стають учасниками ДТП.

- Лише за цей тиждень працівники Державтоінспекції зареєстрували три дорожньо-транспортні пригоди за участю дітей, — зазначив керівник обласної Державтоінспекції Олександр Семенюк. — Дві автопригоди сталися у Рівному, в результаті яких отримали тілесні ушкодження дев’яти та п’ятнадцятирічні пішоходи. Ще одну ДТП зареєстровано у Рівне нському районі. Під колеса автомобіля потрапила одинадцятирічна дівчинка, яка їхала велосипедом. Наразі слідчі встановлюють обставини та причини цих автопригод.

Працівники ДАІ вкотре акцентують увагу дорослих на необхідності неодноразового проведення із дітьми застережливих заходів задля їхньої безпеки. Можливо, у період літнього відпочинку вони дещо призабули ази «дорожньої грамоти». Тому батькам варто нагадати та наголосити на тому, наскільки життєво важливо знати та дотримуватися вимог правил дорожнього руху.

Зі свого боку співробітники Державтоінспекції і надалі проводитимуть профілактичну роботу серед підростаючого покоління заради недопущення загибелі та травмувань дітей в результаті дорожньо-транспортних пригод.

Про це повідомила прес-служба УДАІ УМВС України в Рівне нській області.