У навчальній кузні Гощанського відділення Рівненського центру професійно­-технічної освіти державної служби зайнятості знову зустрілися з добрим другом і партнером – голландським ковалем Хуубом Сенсеном.

Напередодні ІУ Міжнародного фестивалю ковальського мистецтва «Металеве серце України», що відбудеться у Рівному 29­-30 серпня, він традиційно спілкується із майбутніми ковалями, які опановують професію у навчальному закладі служби зайнятості. Ця співпраця налагодилася з ініціативи майстра виробничого навчання Сергія Торулі, котрий давно спілкується із знаним ковалем, бував у нього на стажуванні й організовує майстер-­класи для своїх учнів та випускників.

Опановувати ковальство у Гощу приїздять з усієї України, адже цінують уроки Сергія Торулі, сучасні умови навчання та можливості взяти участь у фестивалях, конкурсах, виставках, повчитися у відомих майстрів.

Зараз у Гощі здобувають професію слухачі з Рівне нщини, Київщини та Львівщини. Вони зацікавлено взяли участь у майстер-­класі Хууба Сенсена, який щоразу демонструє нові технології виготовлення кованих деталей. Ось і цього разу він показав прийоми кування виробу, який може стати елементом кованої огорожі, воріт, дверей тощо. Потім слухачі самостійно спробували повторити побачене.

Директор Рівне нського ЦПТО ДСЗ Володимир Псюк щиро подякував Хуубу Сенсену за його увагу до навчального закладу, допомогу у підготовці майстрів-­ковалів, які, опанувавши це цікаве і потрібне ремесло, будуть упевнено почувати себе у житті.

Отож команда ковалів центру профтехосвіти служби зайнятості на чолі із Сергієм Торулею наполегливо готується до фестивалю «Металеве серце України» і запрошує рівнян та гостей міста на свято праці, вогню і металу.

Про це повідомили у відділі організаційної та інформаційної роботи Рівне нського обласного центру зайнятості.

pic