У комунальному закладі «Рівненська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівненської обласної ради продовжується робота з внутрішньо переміщеними особами.

Як повідомили у прес-службі Рівне нської облради, у читальній залі оформлена постійно діюча виставка «Інформація для громадян, які приїхали з Автономної Республіки Крим, міста Севастополя, південно-східних областей України», на якій представлені законодавчі документи, матеріали Рівне нського обласного центру зайнятості щодо реєстрації, працевлаштування, обліку та отримання адресної допомоги, формування навчальних груп тощо.

– Бібліотечні працівники систематично надають інформацію з друкованих джерел та мережі Інтернет, проводять консультації з е-урядування. Усього за липень-серпень надано дві групові та вісім індивідуальних консультацій. Для тих, хто нещодавно прибув зі східних областей України проводились екскурсії бібліотекою, краєзнавчі екскурсії вулицями міста. Для груп переселенців та індивідуальних відвідувачів організовувались перегляди книжкових виставок, бажаючі брали участь у масових заходах. Лише об’єднавши зусилля, ми зможемо разом допомогти тим, хто опинився у складній ситуації, – розповідає заступник директора комунального закладу «Рівне нська обласна універсальна наукова бібліотека» Рівне нської обласної ради Лілія Слісаренко.