У Рівному відбулась щорічна обласна серпнева конференція педагогічних працівників. Участь у ній взяло керівництво області, представники Міністерства освіти і науки, керівники дошкільних, інтернат них, професійно-технічних, вищих навчальних закладів. Як і торік, вона пройшла у форматі відеоконференцзв'язку, коли кожен район області зміг долучити до обговорення проблемних питань.

За словами начальника управління освіти і науки Рівне нської ОДА Григорія Таргонського, підготовка до нового навчального року здійснюється у період проведення АТО, як ніколи важкого у фінансовому відношенні становища. Проте, якою б складною не була ситуація, освітяни зобов’язані зробити все для того, щоб діти прийшли у підготовлені до роботи школи.

Під час конференції освітяни торкнулись основних аспектів розвитку освіти Рівне нщини. Зокрема, забезпечення доступу до дошкільної освіти, оптимізацію мережі шкіл краю, забезпечення учнів підручниками, проведення для них літніх мовних таборів, їх патріотичне виховання, успіхи в ЗНО.

За словами головного спеціаліста Міністерства освіти і науки України, куратора Рівне нської області Тетяни Запорожець, у новому навчальному році необхідно продовжити створення умов для якісного доступу до використання інформаційно-комунікаційних технологій, особливо у сільській місцевості, умов для реалізації інклюзивної освіти; збільшення охоплення дітей позашкільною освітою, покращення умов їх навчання та сприяння забезпеченню соціальних гарантій педагогічних працівників.

Про це повідомили у прес-службі управління освіти і науки Рівне нської ОДА.

pic

pic

pic