У Міністерстві регіонального розвитку, будівництва та ЖКГ кажуть, що зменшити рахунки за «комуналку» можна шляхом впровадження енергоефективних заходів та отримання субсидій.

Як пише ІА «Україна Комунальна», зменшити рахунки за ЖКП можна лише шляхом впровадження енергоефективних заходів та отримання субсидій. В Україні не стоїть питання про зменшення ціни на газ. Про це повідомив Віце-прем’єр-міністр – Міністр регіонального розвитку, будівництва та житлово-комунального господарства України Геннадій Зубко, передає прес-служба уряду.

«Потрібно розраховувати тільки на себе. Держава надає субсидії, допомагає відшкодувати 70% кредиту на термомодернізацію. Тому давайте разом виходити із цієї ситуації, щоб зістрибнути із газової голки, на якій ми сиділи 24 роки», – сказав урядовець. За словами пана Зубка, зменшити рахунки за «комуналку» можна лише шляхом впровадження енергоефективних заходів та отримання субсидій. «Інших шляхів немає - захистити людей, які не можуть заплатити, надавши їм субсидії і провести заходи по термомодернізації, які дадуть можливість зменшити споживання», - зазначив урядовець.