Аби отримати відповіді на ці запитання, а також дізнатись політичні настрої і вподобання мешканців обласного центру телеканал "Рівне 1" за підтримки фонду розвитку ЗМІ при посольстві США в Україні замовив соціологічне опитування. Результати оприлюднили сьогодні, 20 серпня, під час проведення відкритого жеребкування серед політичних партій на участь у теледебатах на Першому Місцевому. Презентація результатів - далі.

З 9 по 14 серпня у Рівному соціологічною групою "Вибір" на замовлення телеканалу Рівне 1 за підтримки фонду розвитку ЗМІ при посольстві США в Україні проводилось соцопитування мешканців обласного центру. Участь у ньому взяло майже півтисячі респондентів. Соціолог Роман Микитюк прогнозує низьку явку на місцевих виборах, однак нагадує результати не остаточні.

Соцдослідження-Рівне -Політика by Uliana Tet

Рівнян питали, якби найближчої неділі відбулись вибори до міської ради, то якій політичній силі мешканці міста віддали свій голос. У трійку лідерів потрапили партія об'єднання "Самопоміч", блок Петра Порошенка "Солідарність" та Правий сектор. Не визначилось із своїм вибором майже 14 відсотків опитаних, категорично відмовляються від волевиявлення 15 відсотків. Чималу роль у кінцевому результаті виборів відіграє і впізнаваність кандидатів, - говорить Роман Микитюк.

Та не лише про вибори. Питали рівнян і про телебачення. Майже 50 відсотків опитаних щодня дивляться телевізор. 24 відсотка 5-6 разів на тиждень. Однак, такі результати можуть бути пов'язані із літніми відпустками. Тож показники, прогнозує соціолог, можуть зрости.