[+ВІДЕО] Поблизу Рівного стріляли. З рушниць. Щоправда, обійшлося без жертв. У селі Суськ Костопільського району відстріляли перший відкритий чемпіонат області з компакт-спортингу. Два десятки спортсемнів цілили в рухомі пластмасові тарілки.

Прицілився, побачив пластмасову тарілку, вистрілив.

У майбутньому цей вид спорту стане оілмпійським, переконують організатори першого відкритого чемпіонату області з компакт-спортингу. У влучності вправлялися 20 учасників: професіонали і аматори. Завітали гості з Хмельницького. Валерій Чеборко стрілєя півсотні років. Щоправда лише в статичні мішені. Він багаторазовий чемпіон України зі стендової стрільби. Тут вперше спробував себе і в спортингу.

Гарна погода, чисте повітря розваги і відпочинок. Для учасників це хобі вже стало професією. Цього разу вдало виступили і рівняни. Проте нагорода за перше місце відкритого чемпіонату області з компакт-спортингу разом з тисячею гривень призових поїхали в Хмельницький. Втім рівненські хлопці з рушницями обіцяють відігратися вже в найближчу суботу на турнірі в Маріуполі.

Перший відкритий чемпіонат з компакт-спортингу вже історія. Для когось це не спорт, а розваги, як от тренування перед полюванням. Єдине, що відрізняється кажуть учасники – стріляємо в неживу мішень.