Вам хочеться, щось поміняти в інтер'єрі будинку, але на це поки не вистачає коштів? Не переживайте, ви можете прикрасити будинок тими речами, які у вас вже є.

1. Перетворіть табуретку в журнальний столик.

Заберіть табуретку з кухні, поставте поруч із диваном у вітальні, накрийте красивою маленької скатертиною, поставте на неї вазу з квітами - незначна переробка інтер'єру кімнати готова.

pic

2. Не тримайте відкриті полиці порожніми.

У кожної господині напевно є красивий посуд. Не ховайте його в шафу - поставте на відкриті полиці в кухні. Вона, без сумніву, прикрасить вашу кімнату і додасть затишку.



pic

3. Поміняйте місцями лампи в різних кімнатах.

Заберіть лампу з вітальні і поставте її в спальню. Знайдіть місце для торшера із спальні у вітальні. Навіть такі незначні зміни змусять вас подивитися на кімнату по-новому.



pic

4. Зробіть перестановку в кімнаті.

Переставте меблі в кімнаті, перестеліть килим або додайте нові фотографії на стіни.

pic

5. Прикрасьте кімнату.

Не ховайте вази в серванти. Ставте в них квіти - нехай іноді і штучні. Вони все одно додадуть затишку і світла до вашої оселі.



pic

6. Складіть книги в книжковій шафі.

Неакуратно складені книги додають вашій кімнаті не самий охайний вигляд. Придумайте, як розмістити їх красиво - візьміть книги в твердій обкладинці і розмістіть їх за розміром - від найбільшої до найменшої. Розмістіть на полицях у книжковій шафі фоторамки та сувеніри, але знайте міру - не захаращувати шафу непотрібними речами.



pic

7. Використовуйте натуральні матеріали в інтер'єрі.

Якщо у вас є сад або дача, прикрашайте свій будинок квітами або камінчиками звідти. Камені можна скласти в красиву миску і поставити на журнальний столик у вітальні, а квіти можна помістити у вазу і прикрасити будь-яку кімнату в будинку. Скляну маленьку вазу можна наповнити сухим мохом або жолудями, і прикрасити нею свій інтер'єр.



pic

8. Використовуйте речі з інших кімнат не за призначенням.

Ви навряд чи часто використовуєте велику кухонну тарілку. Вона тільки даремно порошиться в шафі. Використовуйте її з користю - повісьте на стіну у вітальні. Красиві чашки можна використовувати у ванній і зберігати в них ватні диски або вушні палички.



pic

9. Прикрашайте стіни.

Не залишайте стіни порожніми. На них ви можете повісити фотографії дорогих вам людей, листівки з тих місць, в яких ви побували, або картини. Оригінальною прикрасою для стін кухні буде старовинний посуд, яким в молодості користувалась ваша прабабуся.


pic

10. Прибирайте на час елементи декору. Коли речі присутні у вашому інтер'єрі протягом тривалого часу, ви перестаєте помічати. Заховайте їх куди-небудь - потім, коли ви дістанете її назад, вони принесуть вам масу радості.


pic