Літо — пора смачних та яскравих коктейлів! Ось, наприклад, мохіто: модний напій умить зробить Твій вечір святковим. Як зробити мохіто в домашніх умовах? Усе просто — читай, експериментуй, дивуй своїх друзів та рідних! І зроби своє літо ще цікавішим, насиченішим та кольоровішим!

Класичний мохіто Інгредієнти (на 5 порцій):

-газована вода або спрайт — 2 літри;

-лайм — 3 штуки;

-свіжа м'ята – 70 грамів;

-цукор або мед за смаком;

-крихти льоду;

-м'якоть цитрусових (обирай за смаком: лимон, лайм, апельсин, мандарин, світі...).

Готуємо! Наріжемо лайм тоненькими скибочками. Візьмемо високий і широкий графин, на дно висиплемо цукор чи покладемо мед. Додамо лайм і листя м'яти. Усе перемішаємо. Заллємо газованою водою чи спрайтом, ще раз перемішаємо і залишимо настоюватися у холодильнику. Подаватимемо коктейль у високих склянках: на дно покладемо трохи м'якоті цитрусових, наллємо напій, прикрасимо трубочкою, шматочком лайма і м'ятою. За бажання додамо покришений лід.



pi<p>Полуничний мохіто<p>Інгредієнти (на 4 порції):<p>-полуниця — 10 штук;<p>-свіжа м-лайм — 1 штука;

-спрайт — 1,5 л;

-лід — за смаком.

Готуємо! Дрібно наріжемо шість полуничок. Покришимо також майже всю м'яту. Дістанемо склянки. На дно кожної покладемо лід, порізану полуницю і м'яту. Решту полуничок розріжемо на половинки і покладемо до склянок. Листя м'яти, яке залишилося, викладемо зверху. А тепер заллємо усе спрайтом. Готово!



pic<p>Грейпфрутовий мохіто<p>Інгредієнти:<p>-цукор — 1/3 склянки;<p>-вода питна — півсклянки;<p>-вода газована — 1,5 л;<p>-м-червоний грейпфрут — 1 штука;

-лід — за смаком.

Готуємо! У каструльку наллємо питну воду, насиплемо цукор. Доведемо до кипіння, знімемо з вогню, додамо листя м'яти, закриємо кришку й залишимо на 10 хвилин. Процідимо в іншу посудину й охолодимо. У нас вийде солодкий м'ятний сироп.

Почистимо грейпфрут. Акуратно виріжемо з нього дольки, видаляючи білі прожилки (аби коктейль не вийшов дуже гірким!). Тепер візьмемо красиві бокали. У кожен покладемо по 2-3 дольки грейпфрута. Додамо лід. Окремо змішаємо м'ятний сироп і газовану воду та наллємо цю суміш у бокали. Прикрасимо грейпфрутовий мохіто листочками м'яти.



pic

Ось так! Тепер, коли Ти захочеш влаштувати літню вечірку або особливий День народження, зможеш з легкістю приготувати смачнющий безалкогольний мохіто. Він чудово тамує спрагу, а цитрусова кислинка додає нотку свіжості!