Вважається, що стать дитини залежить від того, сперматозоїд з яким хромосомним набором першим добереться до яйцеклітини в момент овуляції.

Сперматозоїд з Y-хромосомою рухається швидше, ніж його побратим з Х-хромосомою. Таким чином, якщо зачаття сталося в момент овуляції, то сперматозоїд з Y-хромосомою першим добереться до яйцеклітини і запліднить її. У цьому випадку стать дитини — хлопчик. Представники сильної статі, звичайно, бажають народження своєї подоби . Але дорогі жінки, якщо ж овуляція відбулася пізніше на кілька днів, то до місця дістануться вже всі сперматозоїди з Y- та Х-хромосомами. У такій ситуації шансів зачати лапочку – доньку більше.

Які висновки?

Сексуальна близькість повинна відбутися якомога ближче до моменту овуляції, щоб збільшилися шанси зачати хлопчика. Перед цим жінці рекомендують прийняти теплу ванну і зробити спринцювання теплою водою і дуже слабким розчином соди. (Будьте обережні! Обов'язково проконсультуйтеся з лікарем).

Для зачаття дівчинки «діяти» радять за 3-4 дні до овуляції. Як ви вже знаєте, день овуляції можна приблизно визначити шляхом вимірювання базальної температури. В середньому овуляція буває на 12-16 день після першого дня останньої менструації. До овуляції температура нижче 37 ° С (36,6-36,8 ° С), а в день овуляції знижується до 36,2 -36,4 ° С. На наступний день підвищується до 37 ° С. Визначити день овуляції може щоденне УЗД обстеження на предмет дозрівання фолікули в яєчнику.



pic Ось така теорія визначення статі. Якщо Ви не планували і не вираховували першої дитини, то другу при бажанні можна запланувати. Хоча, в принципі дитина будь-якої статі — це подарунок долі. І не так вже й важливо хто народиться — дівчинка чи хлопчик. Головне, щоб пологи пройшли успішно для мами і майбутньої дитини. Щоб вона народилась без відхилень у розвитку, здоровою і міцною. Тоді Ваше життя наповниться новими фарбами, прекрасними емоціями і радістю від кожного прожитого дня.



pic

Бажаю вам успіху!