Розподіл коштів від перевиконання міського бюджету Рівного за перше півріччя цього року та земельні ділянки для комунальників – ці теми обговорювали у четвер, 24 липня, на засіданні «Телепресклубу». Відповідали на запитання журналістів «Рівне 1» та провідних місцевих засобів масової інформації депутати Рівнеради Анатолій Чугуєвець, Тетяна Редюк та Руслан Мальований.

Найбільше коштів виділили на бюджетні структури та житлово-комунальну галузь: 8 та 10 мільйонів гривень відповідно. Зокрема, значна частина бюджетних грошей піде на ремонт та реконструкцію будинків, що належать до ЖБК, та на потреби КАТП – 1728.


Незважаючи на те, що медицину та культуру і без того вважають найобділенішими галузями, які фінансує міський бюджет (про це свідчить й інтерактивне голосування, що проходило на “Рівне 1”), вони отримали за підсумками розподілу найменше коштів – визнали депутати. Хоча, як зазначив депутат Рівне ради Руслан Мальований, декілька сот тисяч виділили на придбання ліків для міської центральної лікарні та рентгенапарата для обласної дитячої лікарні.Не виділили коштів цього разу і на розроблення проекту новітнього ділового комплексу в центрі міста “Міленіум плаза”.


Натомість позитивним кроком міські обранці назвали виділення 500 тисяч гривень на квартири сиротам.
Основним джерелом поповнення дохідної частини бюджету, як стверджують депутати, стали орендна плата за землю та податки з доходів фізичних осіб.


У другій частині передачі обговорювали нещодавно зроблену Анатолієм Чугуєвцем заяву про те, що 53 земельні ділянки, виділені свого часу для працівників комунального господарства, вже розділили між собою керівники ЖКП та сам начальник міського управляння житлово-комунального господарства Юрій Собчук. Проект цього рішення так і не розглянули на сесійному засіданні Рівне ради минулого вівторка. На запитання чому так сталося, депутати відповіли лаконічно: “Не встигли”.


Один із кращих варіантів виходу з конфліктної ситуації запрошені депутати бачать у тому, щоб продати частину виділених земель та на ці кошти збудувати кооперативний будинок для працівників комунальної галузі. Детальніше цей проект рішення розглядатимуть на наступній сесії Рівне ради, але поки що невідомо, коли вона відбудеться.