Літо у розпалі, у прямому розумінні. Синоптики попереджають - спека протримається найближчі 10 днів. Температурний пік припаде на 7-9 серпня, в ці дні очікують 35-37 градусів тепла. А от лікарі у таку спеку стурбовані. Адже у зоні ризику чи не кожен другий українець. До того ж аби охолодитися люди зловживають кондиціонерами, і хворіють на запальні захворювання. Як врятуватися від спеки, дивимось далі.

Літо в нормі, запевняють фахівці. Сьогодні у затінку 28 -33 градуси тепла - і це не аномалія, а норма для серпня. Завтра попереджають синоптики буде ще гарячіше, і так упродовж 10 днів. Перший дощик на Рівне нщині випаде не раніше 14 серпня.

Ночі також порадують рівнян своєю теплотою.

Спекотна погода - додатковий клопіт для лікарів. Кажуть найбільше потерпають люди похилого віку, гіпертоніки, люди із захворюваннями серця, судин і щитовидної залози. Тому радять ховатися від сонця у прохолодних приміщеннях, особливо у проміжку від 11 до 17 години. Та й здоровим людям не варто у цей час без потреби перебувати на сонці.

Спекотну погоду на собі відчули і рівняни. Рятуються по різному, але про воду усі пам'ятають.

Лікарі звертаються до рівнян, аби у таку спеку пам'ятали про першу невідкладну допомогу, особливо людям похилого віку.

Особливо небезпечним є відпочинок поблизу водойм, кажуть лікарі. Адже люди відпочивають, купаються. почуваються добре, але сонце робить свою справу.

Температурні перепади не повинні перевищувати 5 градусів. Нині медики мають найбільше пацієнтів з пневмоніями, та запаленнями. Їх рівняни підхоплюють у приміщеннях та автомобілях з кондиціонерами. Тож рекомендують берегтися, і не поспішати охолоджуватися.