З миру по нитці... Добре знають цю приказку у Костополі. Спільними зусиллями там відновлюють техніку, яка стане у нагоді захисникам України на Сході. Дві автівки, одну з яких на мирних територіях списали, відремонтували та оновили, аби на територіях, де триває війна вони змогли стати у нагоді нашим бійцям.

Не проїхала фактично жодного кілометра та морально зношена, тож списана. У такому стані ця автівка - ГАЗ66 - потрапила у волонтерські руки. Раніше вона належала міській лікарні. Списана, як металобрухт, на базі технічного обслуговування автівка отримала нове життя.

І почалося. Відгукнулися усі небайдужі. Хтось допоміг запчастинами, хтось фінансами, аби утеплити кузов, а хтось безкоштовно виконував усі роботи. Охочих долучитися до доброї справи було чимало. Працювали і вдень і вночі. До ремонту долучилися навіть військовослужбовці, які перебували у відпустці.

Від старої автівки залишилася фактично лише рама та "будка". Та вони - у хорошому стані. ГАЗ - 66, зізнається військовий, машина фактично вічна, аби лише запчастини до неї були. То ж їздитиме ще роками. Волонтери розповідають: перебрали машину від а до я, тож тепер у її справності не сумніваються.

Окрім ГАЗу костопільчани передали воякам на Схід і РЕНО, придбане за кошти небайдужих.

Де застосовуватимуть техніку вже знають і військовослужбоці, які приїхали, аби доправити автівки на Схід. Бо ж техніки, кажуть, завжди бракує. Тому без волонтерської допомоги було б сутужно.

У місті переконують: армії допомагали, допомагають й робитимуть це надалі. Зокрема, відновлюватимуть техніку. Бо є і бажання, і можливість, і потреба у цьому.

На Схід автівка вирушила своїм ходом. Волонтери переконані, що вона не лише подолає без проблем цю відстань, а й стане хлопцям у нагоді вже у гарячих точках.