Упродовж вчорашньої ночі ситуація в зоні АТО залишається напруженою. Незважаючи на те, що на Луганському, Артемівському та Маріупольському напрямках противник суттєво зменшив збройні провокації, поблизу Донецька і надалі триває активне бойове протистояння.

Так 1серпня, з 18 години і до опівночі окупанти тричі зі 120-міліметрових мінометів обстріляли українські опорні пункти в районі Пісків. Також під мінометним вогнем опинились Авдіївка, Опитне, Красногорівка. Ці населенні пункти вже протягом декількох днів є в епіцентрі протистояння на лінії розмежування сторін.

Бойовики нехтуючи Мінськими домовленостями застосовують озброєння, що мало бути відведене, та ведуть вогонь з артилерії, мінометів, стрілецької зброї фактично цілодобово.

Поодинокі випадки застосування ворогом артилерії великого калібру фіксуються і на Артемівському напрямку. Так близько 21 години окупанти били з 120-міліметрових мінометів по Злотому, а о 22.10 з озброєння БМП по селищу Троїцьке.

Загалом, за минулу добу російсько-терористичні війська 83 рази порушили режим припинення вогню. З них 51 обстріл зафіксовано саме на Донецькому напрямку.