У першому півріччі цього року до Рівненської облдержадміністрації надійшло понад 3 тисячі 500 звернень від мешканців. А це майже вдвічі більше, аніж на цю дату торік. Про це повідомила керівник відділу роботи із зверненнями громадян апарату облдержадміністрації Валентина Горецька.

Найбільше звернень – 990, надійшло від ветеранів праці та пенсіонерів. Загалом люди найчастіше порушували перед керівництвом області питання соціального захисту, комунального господарства, житлової сфери та охорони здоров’я. Найбільше зверталися мешканці обласного центру, Рівне нського, Здолбунівського та Костопільського районів.

На всі питання, порушені у зверненнях, їх авторам надані відповіді та роз'яснення. Понад 5 тисяч мешканців області отримали з облдержадміністрації консультації та роз’яснення.

«На особливому контролі у голови ОДА – звернення родин Героїв Небесної Сотні, а також учасників АТО та родин загиблих військовослужбовців, - зазначила Валентина Горецька. – Так, цьогоріч 18 родинам загиблих учасників АТО головою облдержадміністрації надано грошову допомогу в сумі 330 тисяч гривень. Діти та сім’ї загиблих Героїв Небесної сотні отримали майже 140 тисяч гривень».

Разом з тим, за словами керівника відділу звернень, більшість питань, які порушують мешканці області у своїх зверненнях до керівництва Рівне нщини, як правило, належить до компетенції місцевих органів. Тому частина звернень скеровується для розгляду до місцевої влади.

Кількість звернень, що надійшли до Рівне нської ОДА у І півріччі 2015 року

pic