У 33-річного рівнянина вилучили наркотики в особливо великих розмірах. Сталося це 28 липня поблизу лісосмуги в селі Данчиміст Костопільського району. Правоохоронці помітили невідомого, що пересувався серед дерев з наповненими сумками. Коли ж чоловік побачив міліціонерів, відразу почав тікати в ліс. Проте далеко втекти йому не вдалося. Він заплутався у кущах та високій траві.

Під час огляду сумок правоохоронці вилучили майже десять кілограмів готової до вживання марихуани, рукавички та ножиці, що використовувалися для заготівлі дурман-зілля. При собі у затриманого виявився і блокнот, в якому були записи щодо сортів конопель та навіть карта, на якій горе-садівник позначав місця розміщення і вирощування марихуани.

За записами міліціонери і виявили плантації, де затриманий незаконно вирощував наркозілля. У зазначених місцях правоохоронці знайшли рослини, зразки яких відправили на експертизу. Загалом вилучили 188 кущів конопель. Горе-садівник добре доглядав за своїми рослинами, систематично їх поливав, обробляв від шкідників та удобрював. Кожна рослина була певного сорту, назви яких чоловіком були записані у блокноті та продубльовані табличками на місцях вирощення.

В загальному ціна вилученої марихуани за цінами «чорного ринку». Сягає майже 200 тисяч гривень.

За цими відкрито кримінальні провадження. Горе-садівнику загрожує кримінальна відповідальність у виді позбавлення волі на строк до восьми років.