Пропадає вона навіть на сорокаметрових глибинах. Щоб напоїти худобу потрібно їхати з цистерною в інші села, щоб набрати води.

Через аномально жарке і бездощове літо на Дубенщині люди зіткнулись з браком питної води. Так багато з фермерів змушені їздити по воду, адже через висихання колодязів немає чим напоїти худобу. В Дубно продовжує міліти Іква і заростати очеретом.

Зі слів мешканців сіл Тростянець і Залужжя Семидубської сільської ради в половині криниць не стало води. Пропадає вона навіть на сорокаметрових глибинах. Щоб напоїти худобу потрібно їхати з цистерною в інші села, щоб набрати води. Не краща ситуація і в інших сільрадах. В ЗМІ вже повідомлялось що висихають водойми в Студенці Шепетинської сільської ради.

В центрі Дубно, біля Сурмицького мосту наочно видно, як спадає рівень води в Ікві і річка швидко заростає очеретом. Все це через малосніжну зиму, малодощове літо та аномально високу цілодобову температуру повітря.

Якщо дощів не буде в серпні і вересні, то Дубенщину може спіткати екологічне лихо, а сільські господарства понести суттєві збитки.

Джерело: dubno.in.ua

pic

pic