21 – 26 липня Іршавщина вдесяте зібрала юних туристів – краєзнавців на Всеукраїнський зліт. Команду Рівненської області представляли 8 гуртківців комунального закладу «Рівненська обласна станція юних туристів» Рівненської обласної ради.

У «туристсько-краєзнавчому маршруті» команда Рівне нської області посіла третє місце серед 18 команд. У «творчих майстернях» за напрямком «археологія» учасник команди Роман Карпюк здобув перше місце. У «вікторині» члени команди вибороли друге місце. За підсумками Всеукраїнського зльоту команда Рівне нщини нагороджена кубком та грамотами.

– У Центральному таборі туристського активу учнів України, що в селі Осій мальовничого Закарпатського краю, юні туристи продемонстрували свої краєзнавчо-пошукові здобутки, розкрили перед друзями історичне минуле та сьогодення рідного краю під час проведення краєзнавчої конференції та творчих майстерень. Важливою складовою зльоту було змагання під час проходження в горах туристсько-краєзнавчого експедиційного маршруту, коли учні демонстрували свої практичні краєзнавчі навички та вміння в природі. Цікавою була і конкурсна програма – від традиційної краєзнавчої вікторини до театралізованих сценічних дійств з демонстрації українських традицій, звичаїв та обрядів, досліджених під час краєзнавчих експедицій, – розповідає методист комунального закладу «Рівне нська обласна станція юних туристів» Рівне нської обласної ради Алла Карпюк.

До проведення заходу були залучені досвідчені фахівці з різних куточків України: педагоги загальноосвітніх та позашкільних навчальних закладів, вчені з різних університетів та наукових установ Національної академії наук України, відомі краєзнавці.

Про це повідомили у прес-службі Рівне нської обласної ради