Зараз багато людей зберігають гроші не в банках, а вдома, «під матрацом». Їх зрозуміти можна: курсові гойдалки, банки банкрутують. Від цього і страх людей довірити свої кровні банкам. Але тут, як кажуть, палиця на два кінці.

Якщо зберігати гроші вдома, то там вони лежать мертвим вантажем і не приносять жодного доходу. Та й їх безпека в домашніх умовах перебільшена - на жаль, ніхто не застрахований від пожежі або злодія.

Цілком природно, що кожна людина зацікавлена не лише в розумному збереженні своїх коштів, а й у своєму добробуті. І ось порада: виважено обирати банк, прислухаючись до думки авторитетних експертів. Він має бути надійним і безпечним.

Протягом останніх півроку рейтинг наднадійності українських банків за версією авторитетних ділових видань очолює Ощадбанк. Надійність банку підтвердили чотири незалежних видання.

Сьогодні Ощадбанк обирають люди, які хочуть спати спокійно, не переймаючись схоронністю своїх грошей. Їх вибір на користь Ощадбанку продиктований зокрема стовідсотковою державною гарантією за вкладами фізичних осіб, закріпленою статтею 57 Закону України «Про банки і банківську діяльність». Гарантія держави поширюється на всю суму вкладу незалежно від його розміру, тобто повернення вкладів гарантовано в повному обсязі. Депозити в Ощадбанку законодавчо захищені.

Одним з індикаторів надійності банківської установи є її політика щодо відсоткових ставок за депозитами. Маючи досвід кількох фінансових криз, українські вкладники стали більш розсудливими і знають: чим вищий відсоток, тим вищий ризик. А отже, краще синиця в руці, ніж журавель у небі. В Ощадбанку ніколи не було завищених ставок за вкладами. Тут говорять: наші ставки – ціна спокою вкладника, впевненого в нашій надійності. Тут не ризикують, а надійно зберігають гроші й виплачують за них належні відсотки.

Минулорічна рекламна кампанія Ощадбанку проходила під гаслом «Зберігайте спокій і депозити в Ощадбанку!» – погодьтесь, воно сьогодні актуальне як ніколи.